VEILEDNING

Velkommen til den nye nettsiden til Norske tekstilkunstnere. Dette er en veiledning i bruk av nettsiden for NTK-medlemmer.

Hvis du har flere spørsmål kan du ta kontakt med formidlingskonsulent Ingrid Lien på formidling@softgalleri.no eller tlf. 22 33 59 82 (kl. 12 – 17 onsdag, torsdag og annen hver fredag).

Innlogging

For å logge inn (og ut) av internsidene, går du til “For medlemmer” i toppmenyen –> Pålogging –> Logg inn. For å logge ut går du til samme sted.

Min profil

“Min profil” er brukeren din på nettsiden norsketekstilkunstnere.no. Denne brukeren trenger du for å logge inn, se internsidene, skrive i forumet og lage og redigere medlemspresentasjon.

Du kan gjøre noen endringer selv på brukeren din, som navn (ikke brukernavn), e-post og passord. For å gjøre dette går du til toppmenyen “For medlemmer” –> Pålogging –> Min profil.
Du må være innlogget for å se denne.

Merk 1: Hvis du vil laste opp profilbilde til brukeren din, må dette gjøres gjennom et program som heter Gravatar. Profilbildet vises når du publiserer i forumet. Men det er helt frivillig å ha profilbilde på brukeren.

Merk 2: Min profil (brukeren din) er IKKE det samme som Medlemspresentasjon, og endringer du gjør på Min profil vil ikke vises i Medlemspresentasjonen din (for eksempel profilbilde).

Skjema for medlemspresentasjon

Når du skal opprette din egen medlemspresentasjon for første gang, går du til til “For medlemmer” i toppmenyen, og deretter “Skjema for medlemspresentasjon”.
Du må være innlogget for å se denne.

Fyll ut feltene og vær OBS på det som står med liten skrift. Det er begrensninger på tekstlengde og bildestørrelse (mer om det under).

Om du vil fullføre senere kan du lagre skjemaet underveis. Du vil få en lenke som du må benytte for å komme tilbake til skjemaet. Du kan velge å få lenken sendt til e-postadressen din. (Se bildet under). 

Når skjemaet er fylt ut klikker du på “Send inn” (rød knapp nederst på siden). 

Så snart formidlingskonsulenten har godkjent din innsendte presentasjon, vil den vises på siden Medlemspresentasjon (Gå til “Våre medlemmer” i toppmenyen, deretter “Medlemspresentasjon”). Les om hvordan du redigerer presentasjonen din litt lenger ned på denne siden.

Bilder

Det er svært viktig at du følger kravene til bildestørrelse, format og filnavn når du skal laste opp bilder til medlemspresentasjonen din. 

Vi stiller krav til bildene for at de skal vises riktig i Medlemspresentasjonen, og for at ikke nettsiden skal fylles opp med for store filer. 

En liten ordbok
– Format: f.eks. om bildet er kvadratisk eller rektangulært (horisontalt eller vertikalt).
– kB (kilobyte) er størrelsen på bildefilen. I Windows ser du denne ved å holde musepekeren over bildefilen i mappen din, eller høyreklikke på filen og velge Egenskaper.
– Piksler/pixler er dimensjonene (bredde og høyde) på bildet. I Windows ser du dette ved å holde musepekeren over bildefilen i mappen din, eller høyreklikke på filen og velge Egenskaper, og deretter Detaljer. 
– Navn på bildefilen: vi ber om at du inkluderer ditt eget navn i bildefilen og unngår bokstavene Æ Ø og Å, fordi disse ikke er internasjonale og dermed kan gi tekniske problemer.

Hvordan få til riktig format, kB og piksler?
– I Photoshop, hvis du har det.
– I Windows kan du dobbeltklikke på bildefilen og velge “Rediger og opprett” for å endre på format.
– Gratis programmer på nett, som picresize.

Rediger oppføring

Du kan når som helst redigere medlemspresentasjonen din. Gå til “Våre medlemmer” i toppmenyen og deretter Medlemspresentasjon. Gå inn på DIN medlemspresentasjon og klikk på “Rediger oppføring” rett over profilbildet ditt. 
Du må være innlogget for å se denne.

Husk å trykke på “Oppdater” nederst på siden når du er fornøyd med endringene. 

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.