Tigerprisen 2023

NTK inviterer til utstillingsåpning og utdeling av Tigerprisen 2023, fredag 26. mai fra kl. 18.00 i Hovedøya kunstsal, på Hovedøya i Oslo.

Ragnhild Monsen er årets mottaker av Tigerprisen, som deles ut av styret i Norske tekstilkunstnere til medlemmer som gjennom mange år har gjort en stor innsats for tekstilkunsten og organisasjonen. Fredag 26. mai åpner hun separatutstillingen Billedvev og tekstile objekter i Hovedøya kunstsal.Styrets begrunnelse
Tigerprisen ble etablert i 2018 som en måte å fremheve tekstilkunst-fellesskapet i Norge. Prisen skal deles ut én gang i året til en tekstilkunstner som er et forbilde blant kollegene sine.

Ragnhild Monsen mottok Tigerprisen for sitt kontinuerlige faglige arbeid for norsk tekstilkunst. Hun var assistent for ikoniske Synnøve Anker Aurdal, og har en lang karriere som kunstner, pedagog og innovatør. Hennes bidrag til det norske tekstilkunstfeltet har vært viktig på mange ulike plan. Monsen har vært styremedlem i NTK, og i 1997 var hun den første tekstilkunstneren som deltok i Festspillene i Bergen. 

Tigeren
NTK valgte tigeren som sitt emblem i 1983 fordi «Det viser striper, styrke, framdrift og skarpe klør» (fra Tiger-rapport 4/83). Logoen ble tegnet av den grafiske designeren Egil Haraldsen. 

Ragnhild Monsen

Ragnhild Monsen (f. 1948) er utdannet ved Statens lærerskole i forming (1973 – 76), i billedvev under Maria Koppen. I perioden 1976- 80 assistent for tekstilkunstner Synnøve Anker Aurdal. Monsen jobber i hovedsak med billedvev, og er en tradisjonsbærer såvel som en av våre mest sentrale tekstilkunstnere. Kunstneren har en lang merittliste med store utsmykkingsoppdrag, betydelige separatutstillinger og installasjoner både innenfor rom og i natur. Det 3 x 11 meter høye billedvevteppet “Universet innenfor” som henger i foajeen på Rikshospitalet i Oslo, er et av hennes mest kjente verker. I 1997 ble hun, som den første tekstilkunstneren, invitert til å være festspillutstiller i Bergen.

ragnhild-monsen.com

Les mer om utstillingen Billedvev og tekstile objekterkunstsalen.no.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.