Tigerprisen 2020 går til Runa Boger

Facebook
Twitter

Det er med stor glede Norske tekstilkunstnere (NTK) meddeler at kunstner og kurator Runa Boger mottar den aller første Tigerprisen! Prisen ble formelt utdelt på Årsmøtet til NTK og personlig overrakt Boger på SOFT galleri 12. mars av styreleder Kristin Sæterdal, sammen med et håndmalt silkesjal laget av Kiyoshi Yamamoto og en helt nyprodusert caps med NTKs historiske tigerlogo.  

Tigerprisen skal deles ut én gang i året og gå til en person som er et forbilde blant kollegene sine. Styrets begrunnelse for at Boger får prisen i 2020 er hennes sterke kunstneriske virke og aktivitet. Boger var styreleder i NTK 2003-2006 og nesteleder i 2002-2003, den perioden SOFT galleri ble startet. Boger var nylig vara i styret og bidro også mye da. I fjor kuraterte hun, blant annet, utstillingen til Irene Myran på SOFT. Hun har bidratt til viktig faglig utvikling og økt kunnskap om vårt fagfelt, blant annet med artikler om tekstilkunstnere som Magdalena Abakanowicz og som redaktør av SOFT magasin. Som Sæterdal sa ved overrekkelsen:

“Du har vært en kraft for tekstilkunstmiljøet i årevis. Du er til stede der det skjer. Vi setter pris på deg som en god kollega, som billedkunstner, som forbilde, og ikke minst som tiger.”

Tigerprisen er inspirert av NTKs logo fra 1983 – 2007, som var et symbol på styrke og en felles identitet for tekstilkunstnerne. Logoen ble tegnet av den grafiske designeren Egil Haraldsen. NTK valgte tigeren som sitt emblem fordi “Den viser striper, styrke, framdrift og skarpe klør.” (Fra Tiger-rapport 4/83).

Runa Boger (f. 1948, Oslo) er utdannet ved Statens Håndverk – og Kunstindustriskole Oslo, Kunstakademiet, Lodz i Polen og har en mastergrad i kunsthistorie fra Universitet i Oslo. Boger har hatt separatutstillinger ved bl.a. Kunstnerforbundet, Kunstbanken Hedmark kunstsenter og Risør Kunstpark. Hennes arbeider er representert i Kunstindustrimuseene i Trondheim, Bergen og Oslo, Norsk Kulturråd, Riksgalleriet, Oslo kommunes kunstsamling. Boger har utført kunstprosjekter og vært aktiv i kunstfaglige styreverv.

www.runaboger.no

Bilder: styreleder i NTK, Kristin Sæterdal, overrakte Tigerprisen til Runa Boger på SOFT galleri torsdag 12. mars. Verket i bakgrunnen er Drifter II (2020) av Siren Elise Dversnes Dahle. Capsen er nyprodusert med NTKs historiske tigerlogo. Foreløpig finnes det bare én av denne!

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.