SOFT moments på Barents Spektakel

Facebook
Twitter

13. – 17. februar 2019 er det duket for en ny runde med Barents Spektakel! Festivalen er en kulturpolitisk cocktail med samtidskunst og musikk, teater og performance, science-fiction og design og seminarer og debatter som ingredienser, krydret med aktuelle problemstillinger relatert til Barents- og nordområdene. Festivalen ble startet I 2004 og i februar 2019 vil forvandle Kirkenes til Barentsmetropol for femtende gang.

Boklansering og prat om plantefarging
Fredag 15. februar inviteres det til et SOFT moment med lansering av Irene Karlsen sin helt nye bokutgivelse “Vanlige nyttevekster”.

Irene Karlsen påstår at det å ta i bruk våre vanligste nyttevekster ikke er noen heksekunst. I hennes nye bok får du tips og enkle oppskrifter på hvordan vi kan bruke ulike nyttevekster til mat og drikke, hud- og hårpleie, og mot plagsomme små hverdagsplager. I tillegg snakker vi om plantefarging, og hvordan og hvorfor kunstnerne bak The Stitch Project plantefarger overalt hvor de reiser rundt med prosjektet.

Irene Karlsen er cand. real. med hovedfag i biokjemi. Hun har i flere tiår holdt kurs og foredrag om bruk av våre vanligste nyttevekster.

The Stitch Project – TSP ble grunnlagt i 2012 av en gruppe på sju internasjonale kunstnere. Den første samling var på Samí-festivalen Riddu Riđđu i Kåfjorden, i Troms, juli 2012. The Stitch-prosjektet har besøkt mer enn 35 forskjellige kunst- og teaterfestivaler og utstillinger, blant annet i Palestina, Island, Sverige, Latvia, Ukraina og Norge siden starten i 2012.

Kunstprosjektet har tre hovedaktiviteter under årets festivalen hvor alle er invitert til å bli med. Broderi på en 10 meter lang duk, spinning av ull fra villsau fra Neiden og plantefarging av kinesisk silke med lokale planter. Sentralt for prosjektet er dialogen som oppstår omkring bordet, hvor utveksling av kunnskap om håndverket skjer, og livserfaringer deles.

The Stitch Project under Barents Spektakel 2019 består av kunstnerne:
Hilde Hauan Johnsen, fra Tromsø, Norge
Kiyoshi Yamamoto, fra Brasil og bor i Bergen
Marie Skeie, bor i Oslo.

Lenke til arrangementet på festivalens nettsider.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.