SOFT moment med Sidsel Bergløff på Vestfold kunstsenter 12. mai

Sidsel Bergløff har vært svært viktig i NTKs historie. Møt henne i et SOFT moment på Vestfold kunstsenter!

Vestfold Kunstsenter, i samarbeid med Norske Tekstilkunstnere, inviterer til et digitalt SOFT Moment. Her vil du få muligheten til å møte Sidsel Bergløff som er aktuell med utstillingen Rosa Labyrint i Vestfold Kunstsenter. Utstillingen står frem til 30. mai.

Sidsel Bergløff har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med tekstil og vegginstallasjoner. Hennes produksjon kjennetegnes av en utpreget sans for materialitet og farger som uttrykksbærende element. Bergløff debuterte på Høstutstillingen i 1967, men fikk sitt gjennombrudd som kunstner med en utstilling i Kunstnernes Hus i 1972. Her stilte hun ut sammen med Sidsel Colbiørnsen og viste fjorten tepper i forskjellige materialer (ull, lin, nylon, sisal og plast) og i ulike blandingsteknikker. For Bergløff resulterte utstillingen i Kunstnernes hus i flere oppdrag i offentlig bygg, blant annet ved Haugerud ungdomsskole og Statens senter for epilepsi i Bærum. I utstillingen Rosa Labyrint viser Bergløff et utvalg verk fra 1970 årene og frem til i dag.

Bergløff var tidlig kunstpolitisk engasjert i arbeidet med å sikre kvinnelige tekstilkunstnere gode arbeidsvilkår blant annet ved å få etablert en egen jury på Høstutstillingen, en egen tekstilorganisasjon innen Bildende Kunstneres Styre, tekstilutdanning på akademinivå og innkjøp av tekstilkunst til Nasjonalgalleriet. De kjempet for at tekstilkunsten skulle anerkjennes som en likeverdig kunstnerisk disiplin på lik linje med grafikk, maleri, skulptur etc. Bergløff var også aktivt med å etablere foreningen Norske Tekstilkunstnere (1977), hvor hun i perioden 1980-1981 virket som styreleder.

Sidsel Bergløff (f. 1940, Blommenholm) har sin utdannelse fra Statens Kvinnelige Industriskole i Oslo (1959-1964). Hun var assistent for tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal i perioden 1965-1971. Her fikk hun etterhvert mye ansvar og deltok i hele prosessen fra kartong til ferdig produkt. Bergløff har blant annet stilt ut i Oslo Kunstforening, Stavanger Kunstforening, Kunstnernes hus, Galleri F 15, Jeløya, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen og Nordisk Kunstutstilling i København. Bergløffs arbeider er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd, Oslo kommunes kunstsamlinger, Bærum kommune, Nasjonalmuseet for kunst/Kunstindustrimuseet i Oslo og Nora Industrier i Oslo. Bergløff har siden 1998 vært bosatt på Nøtterøy, hvor hun også har sitt atelier og daglige virke som kunstner.

SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere. Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. De lokale kreftene har regi og setter agendaen. NTK bidrar med kunnskap, finansiering og promotering.

Lenke til videointervjuet lanseres samme tidspunkt som arrangementet. 
Facebook-arrangement.
Vestfold kunstsenter.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.