Sissel Blystad mottar Tigerprisen 2021

Facebook
Twitter

Det er med stor glede Norske tekstilkunstnere (NTK) meddeler at Tigerprisen 2021 tildeles Sissel Blystad.

Tildelingen ble først annonsert på Årsmøtet til NTK, og den offisielle overrekkelsen av prisen fant sted onsdag 10. mars i Bergen, i regi av Kiyoshi Yamamoto. Blystad mottok et unikt silkesjal produsert av studenter ved KMD i Bergen, og en unik kaps med tigeren som motiv.

Styrets begrunnelse
Styret har besluttet at Tigerprisen i 2021 går til Sissel Blystad. Blystad har gjennom lang tids virke engasjert seg fagpolitisk gjennom ulike verv fra 1980 og fremover. Blystad har vist styrke og mot ved å jobbe kontinuerlig med sine tekstile arbeider over lang tid, med diverse utsmykkinger (bl.a. Vandrehallen på Stortinget), hatt aktiv deltagelse i kollektivutstillinger (bl.a. 18 ganger på høstutstillingen) nasjonalt og internasjonalt, og med separatutstillinger gjennom hele sitt virke.

Med sitt arbeid og sin stødighet er Blystad et forbilde for mange på fagfeltet, og viser kollegialt engasjement med å støtte sine fagfeller med råd og imøtekommenhet.

Om Tigerprisen
Styret i NTK har opprettet Tigerprisen, og det er styrets medlemmer som legger frem forslag til kandidater. Prisen skal deles ut én gang i året, i anledning Norske Tekstilkunstneres Årsmøtet. Prisens innhold er ære, består av en hyllest, og markeres i form av et unikt sjal og en kaps med NTK´s logo; tigeren.

Kriterier: Tildeling av tigerprisen skal gå til en person som over lang tid har vist engasjement på fagfeltet, med sterk fagpolitisk aktivitet, høyt produksjonsnivå og fordypning i prosjekter relatert til det tekstile fagfeltet. Kandidaten skal ha vist kollegialt engasjement og vært godt synlig på fagfeltet over lang tid.

Tigerprisen er inspirert av NTKs logo fra 1983 – 2007, som var et symbol på styrke og en felles identitet for tekstilkunstnerne. Logoen ble tegnet av den grafiske designeren Egil Haraldsen. NTK valgte tigeren som sitt emblem fordi «Den viser striper, styrke, framdrift og skarpe klør.» (Fra Tiger-rapport 4/83).

Portrettbilde av Sissel Blystad øverst i saken er tatt av Signe Halle.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.