Seminar i Østlandsutstillingen: Modernistiske vendinger

Facebook
Twitter

Østlandsutstillingen inviterte til seminaret «Modernistiske vendinger»
Fredag 23. oktober kl. 10:15 – 13:30. Østfold kunstsenter, Fredrikstad

Innlegg av Karianne Opualani Sand (kunsthistoriker og daglig leder for Norske tekstilkunstnere og SOFT galleri) og Halvor Haugen (skribent og kunstner, tidligere redaktør for UKS-forum og Billedkunst). 

Om seminaret
Vi tar for oss noen aktuelle tendenser i samtidskunsten og diskuterer dem med utgangspunkt i årets utstilling. Begrep som «New Materiality» og «den estetiske vending» gjenspeiler et kunstuttrykk og en teori som vender seg mot det håndverksmessige, materialet og det kroppslig erfarte. Denne tendensen i samtidskunsten kan settes opp mot konseptualisme og den tekstlige eller «semiotiske vending» i en teoretisering av kunsten. I sin anmeldelse beskriver en av kritikerne årets utstilling som «lite intellektuell» og i større grad «mer taktil» og rettet mot «tilskuerens følelser». Men hva innebærer egentlig en slik dualistisk forståelse av kunstfeltet? Er dette en typisk modernistisk forståelse der det er på tide å undersøke andre forståelsesformer?

Foto: Silje Stensvik, Østfold kunstsenter

Etter innleggene oppfordres deltakerne på seminaret til felles samtale og diskusjon. Maks 20 deltakere for å opprettholde nødvendige smittehensyn.

På bildet fra venstre: Daglig leder for Østlandsutstillingen Josephine Lindstrøm, Karianne Opualani Sand og Halvor Haugen.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.