Ny bok: Bøler Tekstilverksted. Historien om et verdensrom.

Facebook
Twitter

Torsdag 15. november var det lansering av boka «Bøler Tekstilverksted. Historien om et verdensrom».

Boka er en dokumentasjon av tekstilverkstedets 7-årige historie. Den er laget for å inspirere andre som jobber med inkludering og mangfold.

Verkstedet er drevet av tekstilkunstneren Kristine Fornes, som bor og arbeider i kunstnerkolonien på Bøler.

Hun skriver:
Hva trengs for at det skal oppstå et fellesskap og hva skal til for å rigge en møteplass? Finnes det en oppskrift? Har vi noen verktøy? Det kan ikke bare være en ide! Tommy Grøtterød fra Østensjø bydel samlet oss for 7 år siden og sa det som få sa da, men alle sier nå. At skal vi møte de behov og utfordringer som finnes i samfunnet nå og i tiden som kommer må vi samarbeide på tvers og på nye måter.

Vi kan ikke gå i de gamle sporene! Vi må lete etter de gode synergiene og de gode kreftene. Derfor kom Bøler tekstilverksted i gang. Vi i Bølertekstilverksted har i 7 år forsket på dette.

Tekstilverksted er fortellingen om en tverrfaglighet som utfyller hverandre!

Håndverk er universelt. Det trumfer språk som brobygger og knytter oss sammen. I alle kulturer på hele kloden finnes tradisjoner for å bruke hendene til å lage gjenstander med nyttige og estetiske egenskaper.

Kanskje noen andre kan la seg inspirere. Kanskje er det å rigge en møteplass noe en kan tenke helt konkret om. Derfor har vi skrevet denne boken nærmest som en «kokebok» på å rigge en møteplass eller et verdensrom som faktisk dette er blitt. Det er dette denne boken handler om. Bøler Tekstilverksted har små sting, men store ord.

Boka kan blant annet kjøpes på SOFT galleri.
Pris: 100 kr.
Betaling: VIPPS eller kontant.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.