Se hele NTKs medlemsregister her.

Profilbilde

Rosanna Vibe

Oslo
Installasjon, skulptur, performance
  

Rosanna Vibe (f.1990) er utdannet med en BFA i Medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo og en MFA (Global Art Practice) fra Tokyo University of the Arts.

Jeg jobber med performativ skulptur og interaktiv installasjon. Fokuset er på den fysiske og abstrakte opplevelsen av kroppen i møte med omgivelsene. Gjennom sanselige materialer - for eksempel blankt vinylstoff, en rosa presenning, eller sirup - forsker jeg på grensene mellom kropp og rom. Jeg bygger landskap av mengder og prøver å leve tett inntil resultatet. Arbeidene har jeg sovet med, vasket i dusjen, og hengt i stua som meterlange ekspanderende huler. De får tekstur og form etter kroppslige og psykologiske opplevelser. Det kan være en fornemmelse av et fysisk ubehag eller velbehag, som kvalme eller tørst, eller et ønske om å samtidig smelte sammen og dele seg fra omverdenen.

Hovedverk
Dokumentasjon av søvn- performance i verket "I settle in the room and the room settles in me". Haishakkei artist residency, Ibaraki, Japan. Oktober 2016. Papir, akrylmaling, futon, pute, lim, mygg, støv, tekst.


Verk 1
Selvportretter i sirup II, 2018. Videoinstallasjon, 6:22 min. Dokumentasjon av forsøk på å puste i en tank fylt med 10 liter sirup.


Verk 2
Fragments. 2017. Videodokumentasjon av performative eksperimenter med tekstile fragmenter og tekst i mitt eget atelier, soverom og bad.


Verk 3
Dokumentasjon fra opphold på AiR Green, Mai 2019.


Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.