Se hele NTKs medlemsregister her.

Profilbilde

John K. Raustein

Oslo.
Div tekstile teknikker
  

Raustein er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han har hatt en rekke separatutstillinger blant annet ved Kunstnerforbundet, Trøndelag senter for samtidskunst, KRAFT, Galleri FORMAT, SOFT galleri og Buskerud Kunstsenter. Raustein har også deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger bla PRESENT, Bomuldsfabriken Kunsthall, Høstutstillingen, Østlandsutstillingen. Rausteins verk er innkjøpt til bla.Nasjonalmuseet, KODE og Nordenfjeldske kunstindustimuseum.

Jeg utforsker tekstiltradisjonens og tekstilhåndverkets muligheter materielt, konseptuelt, teknisk og skulpturelt. I min kunstneriske praksis arbeider jeg metodisk med abstraksjon av mentale og taktile minner. Jeg opplever at det finnes en universell forståelse av tekstile materialer som innehar en unik evne til å bære på fortellinger, erindringer og minner. 
-Mine arbeider handler om å huske noe en ikke viste var glemt. Jeg søker triggerne – et indre bilde, et glimt av noe, en farge, en lyd, en lukt, eller et sted – og etterstreber å visualisere en kroppslig følelse av eksistensiell uro.

Hovedverk
Når alt faller på plass, Kunstnerforbundet 2019. Foto: Øystein Thorvaldsen


Verk 1
Flytende feste, Oppland Kunstsenter 2019. Foto. Øystein Thorvaldsen


Verk 2
mens du blir til jord (2017) KRAFT, Bergen. Foto: KRAFT


Verk 3
Glemselens arkiv, Nordnorsk kunstnersenter 2021. Foto: Kjell Ove Storvik


Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.