Se hele NTKs medlemsregister her.

Profilbilde

Runa Boger

Kleiva 9 1088 Oslo
Tekstilcollage
  

Runa Boger er utdannet ved Statens Håndverk - og Kunstindustriskole Oslo, Kunstakademiet, Lodz i Polen og har en mastergrad i kunsthistorie fra Universitet i Oslo.
Boger har hatt separatutstillinger ved bl.a. Kunstnerforbundet, Kunstbanken Hedmark kunstsenter og Risør Kunstpark. Hennes arbeider er representert i Kunstindustrimuseene i Trondheim, Bergen og Oslo, Norsk Kulturråd, Riksgalleriet, Oslo kommunes kunstsamling. Boger har utført kunstprosjekter og vært aktiv i kunstfaglige styreverv

Runa Boger arbeider med tekstile collager og tredimensjonale objekter. Arbeidet med formale og materialrelaterte utfordringer er en del av verket, eller meningen med verket. Grepet er enkelt og direkte. Tekstilbildene kan ses på som verk som inngår i en minimalistisk stil. Runa Boger er opptatt av gjenbruk og resirkulasjon og bruker ofte ulltepper fra det militære som hovedmateriale. Det er det organiske og naturlig ustabile og den energien materialet tilfører verket som fascinerer. Ull har en ekstremt matt overflate og når ullstoff blir farget så er resultatet en flate som i første rekke har fargekarakter. Verkene handler om forholdet mellom ulike farger, mellom linje og flate, tekstur og struktur, rom og mellomrom.

Hovedverk
City Lights (2019)


Verk 1
Enigma


Verk 2
Dark Blue


Verk 3
Dark Night


Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.