“Fluid Tensions” av Malin Bülow: performance på Operataket

Facebook
Twitter

Operataket
Kirsten Flagstads Plass, 0194 Oslo
12. – 13. september 2020
Oslo Art Weekend

Tidspunkt for performancen
Lørdag 12/9 kl. 12 – 13 og 16 – 17
Søndag 13/9 kl. 13 – 14 og 17 – 18

Performance og medskapende utøvere: Marie Rechsteiner og Tone Martine Kittelsen.

Viktig informasjon om smittevernhensyn
Det er ingen påmelding til performancen Fluid Tensions, men vi vil telle antall frammøtte og passe på at vi ikke er mer enn 200 samlet samtidig. Det er også mulig å oppleve performancen på trygg avstand fra selve Operataket. Vi oppfordrer samtidig publikum til å ta hensyn til hverandre, huske å holde en meters avstand og holde seg hjemme hvis man ikke føler seg frisk.


Fluid Tensions

Under Oslo Art Weekend 12. – 13. september vises Fluid Tensions av kunstner og koreograf Malin Bülow på taket av Operahuset i Oslo. I fire performancer gjennom helgen aktiveres verket av to kropper i bevegelse.

Malin Bülow er kjent for sine stedsspesifikke installasjoner av fleksibel tekstil som strekkes til bristepunktet av dansere som fyller verkene. Performancene foregår uten lydeffekter og i langsomme, meditative repetisjoner som skaper et suggestivt landskap som kontinuerlig endrer form.

I arbeidet Fluid Tensions tar Bülow i bruk det ikoniske Operataket. Installasjonen plasseres i forlengelsen av glassfasaden slik at den vil kunne oppleves fra ulike nivåer på taket, men vil også kunne ses helt fra Havnepromenaden på den andre siden av vannet. Med fjorden og byen som bakteppe spenner Bülow opp to elastiske, semitransparante tekstiler som flyter noen centimeter over taket. Når danserne fyller installasjonen og beveger seg mot membranen fra undersiden vil det oppstå en tilstand der grensene mellom innside og utside smelter sammen og får den tekstile membranen til å heve seg og puste.

            – Jag beskriver mina verk som en diagnostisering av samtidskroppen, samtidigt som det är elastiska initiativ att tänja vår kroppsliga barriär och re-koreografera utrymmet mellan oss. I en tid när frihet blivit neoliberalismens mantra och individualismens retorik genomsyrar liv, kultur og samhällskllimat söker jag visualisera en beroande kropp som är allt annet än fri.

Malin Bülow (f.1979) har MFA fra Statens Kunstakademi i Oslo (2016) og BFA fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam (2012). Hun har også en MSc i neurovitenskap fra VU University i Amsterdam (2008). Bülow har hatt en rekke utstillinger internasjonalt og nasjonalt. Blant annet: Lyon Contemporary Art Biennale, Malmö Kunstmuseum, CHART ved Kunsthall Charlottenburg i København, Galleri BOA og SOFT galleri i Oslo, Austrian Cultural Forum i Berlin, Hi Gordon Collective i Wien, Cosmoscow Art Fair i Moskva, Kunstbanken i Hamar og festivalen Sted Søker Kunst i Ski. For tiden er hun aktuell med verket Elastic Still lives ved Fotogalerie Vienna i Wien og skal i 2021 ha en separatutstilling ved Piero Atchugarry gallery i Miami, samt delta med en stor stedsspesifikk performance installasjon ved Lustwarande i Tilburg, Nederland. Malin Bülows verk Strained Resilience er innkjøpt av Malmö Konstmuseum, og Elastic Bonding som ble vist under Biennalen i Lyon inngår nå i samlingen til moderna konstmuseet i Lyon – MAC Lyon.

www.malinbulow.com

Fluid Tensions er støttet av Kulturrådet, Oslo kommune og Norske tekstilkunstnere.

Prosjektet muliggjøres takket være god hjelp fra Den Norske Opera & Ballett.

Alle foto: Adrian Bugge.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.