Kristin Lindberg får Norges største ettårige kunstnerstipend

Facebook
Twitter

NTK gratulerer Kristin Lindberg med mottakelsen av Rune Brynestads minnestipend!

Utdrag fra Norske Billedkunstneres stipendkomité begrunnelse:
«Et sterkt sosialt og faglig engasjement, og høyt kunnskapsnivå er grunnleggende for Lindbergs kunstnerskap. Komiteen ser at hennes faglige styrke, sterke kunstneridentitet og generøsitet er avgjørende faktorer for de ulike kunstneriske og kunstpolitiske initiativene hun setter i gang, driver og er en del av. Lindbergs kunstnerskap er inkluderende og generøst, og hun deler av sine ulike kunnskapsområder på tvers av generasjoner, fagfelt og fagpolitiske sider».

Kristin Lindberg (f. Oslo, 1950) er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole (1973). Hun bor og arbeider i Krødsherad. Lindbergs kunstneriske praksis er forankret i det tekstile som broderi og billedvev. Hun arbeider også med installasjon, digitale trykk og foto. Fra 2016 har Lindberg, i samarbeid med Norske tekstilkunstnere (NTK), Krødsherad kommune og Viken fylke, med støtte fra Kulturrådet, etablert kunstneroppholdet AiR Green for tekstilbasert kunst. AiR Green holdes på hennes gård, Søndre Green, i Krødsherad.

Rune Brynestads deles hvert år ut til en som har utmerket seg med et eksepsjonelt kunstnerskap. Det er opprettet av Billedkunstnernes Vederlagsfond til minne om Rune Brynestads (1935–1983) innsats for å virkeliggjøre fondet, og innstilles av Norske Billedkunstneres stipendkomité. Stipendet utgjør kr. 400.000,– i 2020.

Les hele saken på norskebilledkunstnere.no

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.