Boklansering Loose Ends

Foto: Josh Lake.

Boklansering: Loose Ends

Velkommen til boklansering i SOFT galleri onsdag 23. august kl. 17:30 – 18:30.
 
I 2018 – 2019 ble installasjonen “We Are Still the Same” av den finske kunstneren Kaarina Kaikkonen vist på SALT i Oslo. Installasjonen bestod av 1200 brukte skjorter i den arktiske pyramiden på SALT og som hang der gjennom vær og vind. Arbeidet ble presentert i samarbeid med det finsk-norske kulturinstituttet.
 
Da installasjonen ble tatt ned, ble prosjektet videreført av kurator Hege Pålsrud som utlyste en open call hvor kunstnere kunne få skjorter og/eller skjortedeler til ny bruk. Det ble arrangert Sprettekaféer på SALT for å sortere skjorter og sprette krager, mansjetter, stolper og knapper. Skjortene har blitt til nye kunstverk, kunsthåndverk, sosiale kunstprosjekter med mer.
 
Deltakende kunstnere:
Kaarina Kaikkonen, Sara-Lovise Ask Ewertson, Monika Mørck, Line Solberg Dolmen, Maia Birkeland, Karin Wyssenbach Røsaker, Kari Anne Helleberg Bahri, Kristin Sæterdal, Seb Sanders, Josh Lake, Lise Bjørne Linnert, Hilde Bruvold, Eline Medbøe, Camilla Wexels Riser, Kristine Fornes, Gabriella Göransson, Åslaug Styve og Hege Pålsrud.
 
Omslaget til bøkene er kledd med fragmenter av skjortene. Boken er ikke til salgs, men alle som har vært med på prosjektet får en bok hver. Boken skal vandre rundt som et kunst i offentlige rom-prosjekt og prosjektet er støttet av KORO.
 
Foto: Josh Lake.
Foto: Josh Lake.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.