AiR Green Studio høsten 2022: Astrid Runde Saxegaard

AiR Green Studio høsten 2022

Norske Tekstilkunstnere (NTK) har gleden av å annonsere at høstens kunstneropphold AiR Green Studio tildeles Astrid Runde Saxegaard. 

AiR Green Studio er et to måneder langt kunstneropphold i det nylig rehabiliterte Sommerfjøset på Søndre Green gård i Krødsherad. Sommerfjøset er omgjort til en studioleilighet med alle fasiliteter, og med et godt arbeidsrom for ulike typer kunstproduksjon.

Oppholdet varer fra 1. september – 31. oktober 2022.

NTK har i flere år utlyst kunstneropphold ved Søndre Green gård, som eies og drives av tekstilkunstner Kristin Lindberg. I 2019 ble oppholdet utvidet fra én til to perioder (vår og høst) for fire kunstnere som bor på gården samtidig. I 2021 ble oppholdet ytterligere utvidet med “AiR Green Studio”, som er tilrettelagt for én kunstner om gangen.

Les mer om det ordinære AiR Green oppholdet.

Les mer om AiR Green Studio.

Astrid Runde Saxegaard (f. 1968 i Volda, bor i Oslo) gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1996 med master ved institutt for tekstil. Hun har hatt separatutstillinger på blant annet SOFT galleri, Kunstnerforbundet, Galleri 69 og vært festspillutstiller ved Dei nynorske festspilla i Ørsta. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland, deriblant flere ganger på Høstutstillingen, Gustavsberg Konsthall, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Hun har mottatt flere arbeidsstipend og er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nasjonalmuseet og Kunstmuseet KUBE, for å nevne noen.

Siden 2018 har Saxegaard også drevet Kolbotn Garasje Galleri.

Saxegaard deltok på det ordinære AiR Green kunstneroppholdet sammen med tre andre høsten 2021, og gleder seg til nok en mulighet for konsentrert studioarbeid. Hun har flere utstillinger som venter, blant annet en gruppeutstilling på Bomuldsfabrikken i 2023 og separatutstilling på Galleri Ask i Åsgårdstrand august 2023.

Vi ønsker henne lykke til med oppholdet på Søndre Green i høst!

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.