AiR Green høsten 2023

Foto: Adrian Bugge.

AiR Green høsten 2023 og Minifestival 9. - 10. september

AiR (Artist in Residency) Green er et kunstneropphold forbeholdt internasjonale kunstnere som har sitt virke innenfor tekstilkunst. Kunstneroppholdet finner sted i vakre omgivelser på Søndre Green gård i ved Noresund Krødsherad, der de inviterte kunstnerne bor og arbeider sammen i det 200 år gamle våningshuset. Her får de muligheten til å fordype seg i egen praksis og å bli kjent med hverandre.

Høstens perioder varer fra 14. august til 11. september.

Fra venstre: Anne Karin Jortveit (festivalkunstner), Miriam Del Seppia, Veslemøy Lilleengen, Sandra Blichert og Johanna Rogalla.

Høstens deltakere

Kunstnere er plukket ut av styret til Norske Tekstilkunstnere (NTK) på bakgrunn av innsendte arbeider etter en åpen utlysning. Se presentasjon av alle kunstnerne.

Studio AiR Green

Parallelt med fire-ukers oppholdet foregår et åtte-ukers opphold, kalt Studio AiR Green der én kunstner får en separat bolig og eget arbeidslokale. 

I høst har vi gleden av å bli kjent med Ron Te Kawa, en velkjent kunstner med maori-identitet fra New Zealand. I Norge er han aktuell med utstilling på NITJA kunstsenter på Lillestrøm. Denne åpner 19. august.

Ron Te Kawa vil være på Søndre Green fra 24. august til 19. oktober før han reiser videre nordover til Karasjok for ny utstilling på Sámi Dáiddaguovddáš, samisk senter for samtidskunst.

Minifestival høsten 2023

9. og 10. september arrangerer vi høstens minifestival. Da inviterer vi alle inn til å møte kunstnerne som i fire uker har bodd og arbeidet på gården, arbeidsrommene åpnes og det blir presentasjoner og samtaler, samt servering av mat laget av ukrainske flykninger. De besøkende kan også selv teste ut tekstile teknikker som spinning og karding. Det vil bli arrangert verksteder for barn. Det er en åpning av en utstilling med invitert festivalkunstner Anne Karin Jortveit i høylåven som skal lage en installasjon av spunnet shoddy. Shoddy er tidligere tiders løsning på resirkulasjon der tekstilavfall ble malt opp til en masse som kunne brukes til isoleringsmateriale osv.

Midtfylke Spinnering deltar og skal demonstrere spinneteknikker. Det lokale barnekoret Regndråpene vil underholde.

Ordfører Knut Martin Glesne holder åpningstale.

Festivalen bringer verden til Krødsherad, og ønsker velkommen til uformelle og inkluderende møter med tekstilkunst som tema.

Ny hjemmeside

Kunstneroppholdet AiR Green har fått en splitter ny hjemmeside! Besøk airgreen.no og ta en titt. 

AiR Green er drives av Norske Tekstilkunstnere i samarbeid med Søndre Green gård og eier av gården tekstilkunstner Kristin Lindberg.

AiR Green støttes av Viken fylkeskommune, Krødsherad kommune og Kulturdirektoratet.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.