AiR Green deltakere våren 2021

Facebook
Twitter

De fire som deltar i kunstneroppholdet AiR Green våren 2021 er Tonje Plur, Linn Svensson, Ida Immonen og Anniken Jøsok Hessen. 

Deltakerne er juryert inn av styret i Norske tekstilkunstnere (NTK) etter åpen utlysning. 

Vårens kunstneropphold varer fra mandag 26. april til mandag 24. mai. 

Om AiR Green

Kunstneroppholdet AiR Green ble initiert av NTK i 2015 for å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. AiR Green foregår på idylliske Søndre Green gård i Krødsherad i Buskerud, som eies og drives av tekstilkunstner Kristin Lindberg. Kunstneroppholdet har tidligere blitt avholdt i 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020.  
Les mer om AiR Green her

Presentasjon av deltakerne

Anniken Jøsok Hessen (f. 1990)
UiB, Fakultet for Kunst, Musikk og Design, institutt for kunst, Master (2018)

“Jeg skal bruke et opphold på Søndre Green Gård til å videreutvikle serien «Confronting Boredom – sketches for wall hangings». Arbeidene begynte som en undersøkelse i kjedsomhet. Kan jeg påføre meg selv kjedsomhet? Kan kjedsomheten føre til produktivitet? Hvor finnes mulighetene for å kjede seg i en scrollebefengt tidsalder? Jeg begynte med å tegne tegninger av rutenett på papir, det ble bestemt at jeg ikke fikk avslutte før hele arket var fylt, eller tegningen ikke tillot meg å tegne lengre. Dette for å sette meg selv i en situasjon hvor jeg sto i fare for å oppleve kjedsomheten. Jeg oppdaget at tegningene fikk tekstile kvaliteter og det ble naturlig for meg å oversette tegningene til broderi på en vevet flate.”

Instagram: @ahessen

Bilde: “Confronting Boredom – three islands (2019)”. 

Ida Immonen (f. 1992)
MFA in Medium- and Material Based Art, Kunsthøgskolen i Oslo (2019)

“I work with the body from a feministic perspective and our bodies relationship to nature and the environment. I am interested in how we see without the sense of sight, and want to make things that are accessible, also for people with visual impairments.”

Hjemmeside: idaimmonen.com
Instagram: @ida_immonen

Bilde: “Bubble Gum Love” (2019).

Tonje Plur (f. 1985)
Master i Klesdesign, Kunsthøgskolen i Oslo (2017)

“Jeg jobber med visuell narrasjon gjennom tekstiler og håndarbeidsteknikker, hovedsakelig basert på samtidige temaer som forholdet mellom mennesker, samfunn og natur. Jeg arbeider både konseptuelt og materialbasert med tekstiler og klær, og veksler mellom uttrykksmåter og formater. Arbeidene forholder seg enten direkte til menneskekroppen eller er tekstile overflater hvor tilstedeværelsen av mennesket og forholdet til våre omgivelser kommer inn som visuelle referanser og assosiasjoner.”

Hjemmeside: tonjeplur.com
Instagram: @tonjeplur

Bilde: “LIFE AS IT HAPPENS”. Sámi Dáiddaguovddáš / Sámi Center for Contemporary Art / Karasjok 16 – 20 April 2019

Linn Svensson (f. 1991)
Konsthögskolan i Oslo. BFA, Medium och materialbaserad konst (2017)
“Jag skapar konst med utgångspunkt och inspiration från böcker. Jag är intresserad i koncept som läsbarhet, narrativ och tradition, och mitt uttryck manifesterar sig bland annat som artist books, målerier/teckningar, broderier o.l.”

Hjemmeside: linnsvensson.no
Instagram: @linn.svensson.am

Bilde: “Om natten” (2020).

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.