AiR Green deltakere våren 2019

Facebook
Twitter

Norske tekstilkunstnere er stolte av å kunne presentere de fire deltakende kunstnerne på kunstneroppholdet AiR Green våren 2019: Nadie Borggreve (Nederland), Rosanna Vibe (Norge), Sara Elggren (Sverige) og Kathleen Vaughan (Canada). Kunstnerne har blitt juryert inn av styret i Norske tekstilkunstnere (NTK) etter en åpen utlysning i 2018.

AiR Green avholdes to ganger i 2019, på våren (29. april – 27. mai) og høsten (19. august – 16. september). 

Kunstneroppholdet ble initiert av NTK i 2015 for å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. AiR Green foregår på Søndre Green gård i Krødsherad i Buskerud, som eies og drives av tekstilkunstner Kristin Lindberg. Kunstneroppholdet har tidligere blitt avholdt i 2016, 2017 og 2018.

Åpen dag lørdag 25. mai
I anledning kunstneroppholdet inviterer vi til åpen dag på Søndre Green gård lørdag 25. mai kl. 12.00 – 15.00. Les mer om åpen dag her. 

Nadie Borggreve (Nederland)

Er en spennende kunstner som jobber med kleskolleksjoner og gjenbruk. Borggreve vant prisen for beste avgangskolleksjon BA tekstil og mote i 2016. Borggreve ønsker å jobbe med strikk og beskriver et konkret prosjekt med gjenbruk av gensere i relasjon til gamle norske strikketeknikker, farging av garn og strikkemønster.

www.nadieborggreve.com

Rosanna Vibe (Norge)

Et utforskende performativt og helhetlig bygget opp kunstnerskap. Vibe bygger installasjoner og organiske former i kroppsstørrelse og større. Tekstile materialer er en vesentlig del av arbeidene, og ofte er kunstnerens kroppslige tilstedeværelse en integrert del av arbeidet. Vibe ønsker å utvikle sin metode for å jobbe stedsspesifikt i omgivelsene på Søndre Green gård.

www.rosannavibe.com

Kathleen Vaughan (Canada)

Kunstner og professor som jobber stedsspesifikt med å kartlegge landskap ved hjelp av vandringer og ulike tekstile teknikker. Hun er opptatt av å formidle forhold rundt gentrifisering, økologi og natur til studenter ved Concordia universitet i Canada og på Island hvor universitetet har en avdeling.

www.akaredhanded.com

Sara Elggren (Sverige)

Jobber i feltet mellom eksperimentell tekstil og tradisjonelle vevteknikker. Elggren har studert ikat-fargeteknikk i Japan, og har flere studieopphold hos kunstnere i både USA, England og Sverige hvor hun har gått i dybden på teknikker som billedvev, damask m.fl. Elggren stiller ut sine arbeider internasjonalt, og har jobbet med mange samarbeidsprosjekter.

saraelggren.org

I utvelgelsen av deltakere til AiR Green har styret i NTK lagt vekt på:

• Kunstnerskap, CV og relevans i forhold til tekstilrelatert (tekstilbasert) kunst. Styret har lagt vekt på både fordypning i tradisjonelle tekstilfag og det å utvide tekstilkunstfeltet i nye retninger.
• Vurdering av hvordan kunstnerne beskriver at de kan relatere seg til, nyttiggjøre seg stedet Air Green og mulighetene omgivelsene gir.
• Sammenhengen mellom intensjon og behov i prosjektbeskrivelsen har vært viktig for vurderingen. I noen tilfeller er også en åpen bruk av tiden til eksperimentering like bra som en konkret prosjektplan.
• God, velformulert, og godt presentert søknad som viser evne til kommunikasjon, har vært et pluss i vurderingen.
• Vurdering av hvordan de fire valgte kunstnerskap passer sammen er også tatt med i vurderingen, men har ikke vært avgjørende for utvelgelsen.

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.