AiR Green deltakere høsten 2021

Facebook
Twitter
Facebook
Twitter

De fire som deltar i kunstneroppholdet AiR Green høsten 2021 er Hanne Gaard Grønlund, Tian Miller, Solveig Aalberg og Astrid Runde Saxegaard. 

Deltakerne er juryert inn av styret i Norske tekstilkunstnere (NTK).

Høstens kunstneropphold varer fra mandag 16. august til mandag 13. september 2021. 

Hold av datoen for åpen dag søndag 5. september!
Program kommer snart.

Om AiR Green

Kunstneroppholdet AiR Green ble initiert av NTK i 2015 for å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. AiR Green foregår på idylliske Søndre Green gård i Krødsherad i Buskerud, som eies og drives av tekstilkunstner Kristin Lindberg. Kunstneroppholdet har blitt avholdt hvert år siden 2016. 
Les mer om AiR Green her

Presentasjon av deltakerne

Solveig Aalberg

Solveig Aalberg (f. 1955) er utdannet ved Statens håndverks– og kunstindustriskole 1979-83. Aalberg har hatt separatutstillinger i bl.a. Kunstnerforbundet, RAM galleri, Galleri F15, Akershus Kunstsenter, Hå Gamle Prestegard, Møre og Romsdal Kunstsenter, Det Gule Huset, Trafo Kunsthall og Haugesund Kunstforening. Hun er antatt en rekke ganger på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, og deltatt på mange juryerte utstillinger internasjonalt. Hun har utført kunstoppdrag i offentlige rom og er innkjøpt til flere samlinger. Parallelt med sitt eget kunstnerskap har Aalberg hatt en rekke kunstrelaterte styreverv. Hun har også vært kurator for Trafo Kunsthall og arbeider kontinuerlig som kunstfaglig prosjektleder for KORO.

Serien Continuum (SOFT galleri 2020) handlet om «Gjentagelse og forskyvning. En rytme som repeteres men som samtidig er i endring. Som dagene vi lever.» Ut fra Continuum, som består av av hundre miniatyrer, er det mange veier å gå videre. Vekslingen mellom store og små formater er gjennomgående i kunstnerskapet til Aalberg. Nå er hun klar for å jobbe med store formater igjen. Hun ønsker å bruke AiR Green-oppholdet til å sirkle inn hvilken vei hun vil gå og utforske videre. Solveig skriver: «Jeg vil prøve ut noen andre teknikker, og jeg ser fram til å arbeide i andre omgivelser. Og ikke minst bruke muligheten til å diskutere tekstile uttrykk og fag med de andre kunstnerne som er på gården i perioden».

Bilde: Continuum #044 (2020). Vevet og sydd. Lin, bomull, polyester og polypropylen. 19,3 x 23,5 x 4,5 cm. Foto: Halvard Haugerud. 

Nettside: solveigaalberg.no
Instagram: @solveigaalbergart

Hanne Gaard Grønlund

Hanne Gaard Grønlund (f. 1963 i Danmark) bor og arbeider i København. Grønlund er utdannet Cand Arch. ved Kunstakademiets Arkitektskole, Avdeling for Grafisk Design 1991. 

Tekstilkunstner Hanne G. arbeider med både installasjon, skulptur og veggarbeider. Hennes virke inkorporerer det humoristiske og sensuelle, samt leker med selve persepsjonen. Ved å viske ut grensene mellom maleri og skulptur oppnår hun verk med forlokkende, overraskende og sensuell effekt. Hun studerer naturens skjulte farger, mønstre og budskap og bruker omgivelsene som arbeidsplass og medium for å skape sine verk. Hennes nyeste eksperimentering med naturfarging fungerer som et slags kontrollert, tilfeldig maleri, som reflekterer over tidens gang og observerer klimaendringene i både en poetisk og bokstavelig forstand. 

Foto: Mads Mogensen.

Nettside: hanneg.dk
Instagram: @byhanneg

Tian Miller

Tian Miller (f. 1971, Oslo) bor og arbeider i Lillestrøm og Oslo. I sin praksis benytter hun seg ofte av funne materialer fra loppemarkeder som håndbroderte tekstiler, korsstingsbilder og håndarbeidsprøver som hun behandler ved hjelp av en rekke forskjellige teknikker. Tid og repetisjon er gjennomgående temaer i arbeidet hennes. Gamle og kasserte materialer kombineres med nye, og skaper sedimentære lag med informasjon i arbeidet. De unike egenskapene samt innholdet i de funne materialene hennes er verdifulle inspirasjonskilder i prosessen.

Under oppholdet på Søndre Green gård vil hun la seg inspirere av naturmaterialer fra omgivelsene og dokumentere disse ved bruk av et kamera festet til et mikroskop som avbilder objektet. Hun ønsker å fange andre sider ved materialene som man ikke kan se med det blotte øyet og bruke disse som utgangspunkt til utvikling av større og mindre tekstilarbeider.  

Miller er utdannet ved Glasgow School of Art og ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun har hatt separatutstillinger ved visningssteder som blant andre Galleri Ask, Trondhjems Kunstforening, Risør Kunstpark, Babel visningsrom for kunst og Atelier Am Eck, Düsseldorf, i tillegg til gruppeutstillinger i inn- og utland.     

Bilde: “Skisse fra mikroskopisk prøve” (2021), 22 x 22 cm. 

Nettside: tianmiller.net

Astrid Runde Saxegaard

Astrid Runde Saxegaard (f. 1968 i Volda, bor i Oslo) gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1996 med master ved institutt for tekstil. Hun har hatt separatutstillinger på blant annet SOFT galleri, Kunstnerforbundet, Galleri 69 og vært festspillutstiller ved Dei nynorske festspilla i Ørsta. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland, deriblant flere ganger på Høstutstillingen, Gustavsberg Konsthall, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Hun har mottatt flere arbeidsstipend og er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nasjonalmuseet og Kunstmuseet KUBE, for å nevne noen.

Siden 2018 har Saxegaard også drevet Kolbotn Garasje Galleri.

Bilde: utsnitt fra “MorkenBille” (2021). Tekstil, 82 x 188 cm. Foto: Øystein Thorvaldsen.

Nettside: arsart.no

Vi bruker cookies for å forbedre og måle bruken av nettstedet.